Logo
Contact
spacer
photo/thumb_138.jpg
Duitsland nummer 1 als het om MSC-vis gaat
Meer MSC-vis
10-01-2011
Het aandeel vis dat gecertificeerd is volgens de MSC standaard voor duurzame visserij is in 2010 sterk toegenomen, zo blijkt uit nieuwe cijfers van MSC. Inmiddels is meer dan 7 procent van de wereldvangst voor directe menselijke consumptie uit duurzame visserij afkomstig. Het aantal producten met het MSC-ecolabel steeg wereldwijd van ruim 3.500 in 63 landen naar ruim 8.000 in meer dan 70 landen.

Nederland
In Nederland zijn in totaal 777 producten voorzien van het MSC-keurmerk op de markt. Nederland neemt daarmee de derde positie in op de wereldranglijst, na Engeland en Duitsland. Bij onze oosterburen worden verreweg de meeste MSC-producten verkocht. In 2010 werden twee Nederlandse visserijen voor hun duurzame visserij beloond met het MSC certificaat: PFA Atlanto haring en Osprey Group op Noordzeeschol uit Urk. Nederlandse vissers op hangcultuurmosselen Noordzeeschol –en tong en handlijngevangen zeebaars startten hun certificeringstraject.
Albert Heijn maakte vorig jaar bekend te streven naar een MSC-certificering voor zijn, in Madagascar gekweekte, paling. Navraag bij het MSC leerde destijds dat er nog geen beoordelingstraject is begonnen voor paling. Een woordvoerster van MSC bevestigt dat daar nog geen verandering in is gekomen.

Misbruik
De bekendheid van het MSC-keurmerk groeit. In 2010 kenden al twee van de tien Nederlandse consumenten het verantwoorde label.
Het MSC-keurmerk is een geregistreerd handelsmerk en de organisatie wil waken voor de integriteit ervan. Daarom kunnen consumenten sinds kort misbruik melden op de website van MSC. Alle meldingen worden vertrouwelijk behandeld.

(RvH)
spacer