Logo
Contact
spacer
photo/thumb_379.jpg
Over vlees eten en E-nummers (lezing)
18-10-2013
Er moesten stoelen worden bijgezet voor onze lezing over ons boek 'De laatste paling, sterke verhalen over ons eten' op 17 oktober in boekhandel Van Stockum in Den Haag. Klopt het wel wat we weten over ons eten? was het motto van de avond. We vertelden over Goudse kaas uit Polen, kraanwater uit een Drentse bron, handgebakken chips, subtiele sluikreclame op de kooktv, het nut van E-nummers en een bezoek aan een slachterij.

Dat het niet alleen zuur is in de wereld van het voedsel, maar ook zoet, bewezen twee speciale gasten. Kunstenaar Sabrina Lindemann vertelde over haar project de Binckhorst in Den Haag, waar onder haar leiding onder andere het pop-up restaurant Restwaarde is verrezen. Heerlijk eten met ingredienten die normaal gesproken in de clico zouden belanden. Ze werkt samen met Mariska Mell, die koekjes bakt uit oudbakken brood. De interieurarchitecte ("improviseren is mijn tweede natuur") richtte onlangs het Ministerie van Vitalisering op. Een inspirerend voorbeeld van een initiatief dat laat zien hoe je op een positieve manier de aandacht kunt vestigen op zoiets als voedselverspilling.
line
REACTIES (0)
deel
DEEL
line