Logo
Contact
spacer
photo/thumb_358.jpg
photo/thumb_411.jpg
Signeren bij Donner in Rotterdam
Sterke verhalen over ons eten
07-07-2014
Redden we de paling door hem niet meer te kopen? Is dik ongezond? Kunnen we E-nummers beter mijden? Klop het wel wat we (w)eten?Ons boek De laatste paling - sterke verhalen over ons eten is . . .

prachtig, aanstekelijk, leuk, vermakelijk, luchtig, enthousiast geschreven, perfect, kritisch, nuchter, vol objectieve feiten, verfrissend, goed geschreven, verrassend onthullend, leerzaam, ontluisterend en ontroerend, beeldend, geestig, een opgewekt staaltje onderzoeksjournalistiek en, o ja, een must voor iedereen die zich bewust wil zijn van wat hij of zij eet.

Al zeggen we het zelf. Of eigenlijk: de recensenten. Zie ook hier

De laatste paling, sterke verhalen over ons eten
In het boek gaan wij op zoek naar het verhaal achter ons eten. We zetten het mes in voedselmythen, prikken holle marketingpraatjes door en laten zien dat iedere wetenschapper weer een ander geloof verkondigt.

Met illustraties van Merijn Visser

'Een soort Keuringsdienst van Waarde, maar dan in onderhoudende boekvorm.'
NRC Thuiskok Menno Steketee

'Van sommige passages krijg ik kippenvel. Prachtig gewoon.'
Pierre Wind, tv-kok

'Dit boek schept orde, stelt de juiste vragen – en komt terecht niet altijd met het antwoord. Lezen!'
Onno Kleyn, wijnschrijver

'Aanstekelijke verhalen over nieuwe wegen naar eerlijk en duurzaam voedsel'
Herman Wijffels, hoogleraar Duurzaamheid en Maatschappelijke Verandering (Universiteit Utrecht)

BESTELLEN

Paperback, 184 blz.
15 x 20 cm
€ 17,50
ISBN 978-94-91481-02-4

Te bestellen bij uitgeverij Oostenwind) (geen bezorgkosten
line
REACTIES (9)
deel
DEEL
line
reacties
Jos Jeuken (Gaos), 13-01-2014
We hebben jullie boek met vreugde gelezen. Zoals jullie helder beschrijven hoe het voedsel van ons vervreemd is en hoe we het weer van ons kunnen maken.
Wij als boeren hebben jullie daarbij nodig, dank je wel.
Erik Buis, 07-01-2014
Ik heb het boek met plezier gelezen.Mooie verhalen over Palingen, Bronwater uit NL en meer moois.
Leuk en vlot geschreven.
Claar Lodeizen, 03-12-2013
Heb het boek met plezier gelezen. Leuke interviews met mensen die met eten bezig zijn. Interessante do’s en dont's. Ook leuk dat jullie niet pretenderen de waarheid in pacht te hebben.
Rieky van Houten, 28-11-2013
Wat mij erg aansprak was het verhaal over de koe: "Fleur". In mijn jeugd heb ik iedere week meegemaakt dat mijn vader koeien en varkens slachtte. De koeien kwamen vaak uit onze eigen weide. Allemaal heel zorgvuldig en kleinschalig net zoals jullie het beschrijven. Toch eten wij niet vaak meer vlees en ook bij mijn broers en zussen is dat zo.
Mijn vader zou het niet leuk hebben gevonden...
Carin Unverzagt, 10-11-2013
Ik lees het boek met veel plezier, het is heel goed geschreven, je blijft doorlezen, jullie weten de aandacht te blijven trekken!
René Klinkhamer, 02-11-2013
Vond het informatief en ook vermakelijk wat er over voedsel beweerd en verzwegen wordt. Ook de alternatieven zijn goed beschreven met de nodige kritische aantekeningen.
Christiane Puylaert, 30-10-2013
Het dilemma van wel of geen vlees eten wordt nog moeilijker na het lezen van het verhaal over Fleur. Ik ben toch ontroerd omdat Fleur, een mooie glanzende koe, zo schijnbaar onbevangen haar dood tegemoet gaat. Weten wij alleen dat ze dood gaat ? Of voelt Fleur dat ook? De emotie zit ongetwijfeld in het feit dat wij weten wat er gaat gebeuren en de koe is onschuldig en onbevangen. Wat niet wegneemt, dat ik geen vegetariër ben en een lekker stuk vlees heerlijk vind.
Wim de Regt, 29-10-2013
Ik heb jullie boek met stijgend genoegen gelezen. De afzonderlijke hoofdstukken zijn uitstekende journalistieke verhalen, gekruid met humor, ironie en kritische opmerkingen waar die in het context van de verhalen op hun plaats zijn. Het is goed dat jullie boek op deze manier de lezers waarschuwt voor de bedenkelijke taal van marketeers van de voedselindustrie en de misleidende slogans van dik betaalde reclamemakers.
Ik hoop (en verwacht) nog veel van jullie te lezen.
Miriam Karhof, 28-10-2013
Geweldig boek! Wat kunnen jullie ontzettend geestig schrijven!!! Ik herken mezelf erin, mitsend en marend langs de schappen van de supermarkt….