Logo
Contact
spacer
photo/thumb_408.jpg
De troetelvarkentjes van Katendrecht
De Laatste Paling in Rotterdam
18-11-2013
Wil je nog vlees eten als je de koe vlak voor het slachten recht in de donkerbruine ogen hebt gekeken? En wat gebeurt er als je midden in Katendrecht twee varkentjes laat vetmesten door de buurt? Wie houdt van vlees én van dieren komt zondagmiddag 24 november Polare (voorheen Donner) in Rotterdam.

In het kader van het boek De laatste paling - sterke verhalen over ons eten, vertellen wij over 'onze' koe Fleur en vragen we Rianne Andeweg van Rotterdamse Oogst hoe het is gegaan met 'haar' varkentjes Blonde Arie en Slome Japie. Een week geleden werden ze geslacht. Slager Otto sneed zich van schrik in de vingers: zo'n groot varken had hij lang niet gezien. Hoe smaakte de ham van Arie? En het karbonaadje van Japie?

Tijdens de zoektocht naar het verhaal achter ons eten kwamen we soms tot verrassende conclusies. Over sluikreclame (daar stinken we allemaal wel eens in!), kaas en overgewicht. Over 'handgeschepte' chips en het leven van palingen. In de lezing houden we boodschappen tegen het licht en vertellen we over voedselpioniers en marketingnep.

En omdat Sinterklaas in het land is krijgt iedereen die het boek koopt een smakelijk Sint-gedicht kado!
line
REACTIES (0)
deel
DEEL
line