Logo
Contact
spacer
photo/thumb_169.jpg
Auteur: Rineke van Houten
photo/thumb_128.jpg
Paprika's uit de kas
Help, weer een wijzer!
10-11-2010
Negen van de tien Nederlanders willen best groente van het seizoen kiezen. Aldus een onderzoek uitgevoerd in opdracht van Milieu Centraal, een ‘onafhankelijke voorlichtingsorganisatie’. Dus vers van het land, niet uit de kas of een ver land, want dat is slecht voor het milieu. Maar: ze doen het niet omdat ze eenvoudigweg niet weten waar de spullen vandaan komen. Het ontbreekt, kortom, aan informatie.
Daar heeft Milieu Centraal wat op bedacht: een groente- en fruitkalender. Elk product op de kalender heeft een label, van A (heel verantwoord) tot en met E (meer dan 8.500 km gevlogen), toegekend op basis van de hoeveelheid broeikasgas die het heeft gekost om het in de winkel te krijgen. Je kunt de kalender in allerlei formaten overal verkrijgen. Handig toch?
Nou nee. In mijn portemonnee is geen plaats meer, mede door de viswijzer en andere 'handige' kaartjes op zakformaat. En ik zie me om vijf voor zes niet met koude vingers voor het koelvak de i-Phone bedienen tot de applicatie een seizoensvriendelijke groente toont. Die ik ook nog lekker vind en niet gisteren ook al heb gegeten.
Ik heb een beter idee.
De kalender is gemaakt in samenwerking met Dekamarkt, best een vriendelijke supermarkt, weet ik uit ervaring. Waarom labelt Dekamarkt zijn appels en peren niet zelf? Dat zou pas een statement zijn!
En dan eens zien hoe dat zit met het 'milieubewustzijn' van negen van de tien Nederlanders!
line
REACTIES (0)
deel
DEEL
line